Nekada:

Firma je pod imenom VEGA prvi put registrovana još 1989. godine u junu mesecu, u formi agencije za automatsku obradu podataka. Neslužbeno ime koje se povremeno pominjalo je bilo VEGA COMPUTER SHOP. O nama su tada, kao o prvoj kompjuterskoj firmi u Srbiji pisali u novinama (NIN), a davali smo i više intervjua na televiziji (Jelena Rupnik). Imali smo tesnu saradnju sa televizijom POLITIKA i 3 KANAL-om i kod nas su u nakoliko navrata snimani delovi tada popularne emisije o kompjuterima "TV Bajt". Takođe smo imali (a imamo i danas) odličnu saradnju sa časopisom koji se bavi kompjuterima - "Svet Kompjutera". Učestvovali smo na sajmovima kao i u Domu omladine na manifestacijama "TV SHOW".
Jedna od primarnih delatnosti je bila priprema za štampu i jedan od prvih laserskih štampača u Beogradu je bio upravo u našem posedu. Pored štampanja naših radova, uslužno smo štampali svakome kome je to bilo potrebno (razni studiji i pojedinci koju su se bavili pripremom za štampu). Klijenata je bilo u velikom broju i uglavnom smo za njih radili oglase za časopise i kataloge. Uradili smo i veliki broj knjiga i među njima priličan broj udžbenika za Zavod za Udžbenike i nastavna sredstva.

Od 1990. do 1995. pojačano smo se bavili pripremom uz ostale sporedne delatnosti (projektovanje i izrada baza podataka) i ostvarili smo odličnu saradnju sa izvesnim brojem štamparija, koja i sada traje.

Od 1996 - 2002. je napravljena pauza u poslovanju, da bi u aprilu 2001. bila izvršena preregistracija i promenjen status firme u ortačko društvo sa statusom preduzeća, pod nazivom "VEGA Jeković Branko i dr o.d." Beograd.

Sada:

U toku 2001. smo se pripremili za rad pod novim uslovima i sklopili sa Jubankom A.D. Ugovor o kreditiranju tako da naši klijenti mogu sve naše usluge i robu da plaćaju odloženo.

Osnovna delatnost firme je prodaja i održavanje računara, prodaja licenciranog softvera, obuka korisnika, kao i priprema za štampu i grafički inženjering tj. praćenje i organizovanje kompletnog procesa pripreme i štampe do finalnog proizvoda. To elimiše potrebu naručioca da kontaktiraju sa studijima za pripremu, studijima za osvetljavanje filmova, štamparijama, itd.

Trenutno firma ima jednog stalno zaposlenog i po potrebi nekoliko spoljnih saradnika. Našu delatnost obavljamo u lokalu u Tržnom centru u Južnom bulevaru br. 144, a po potrebi i na terenu, kod korisnika ukoliko je u pitanju redovno održavanje računara, instalacija mreže ili novog softvera. Takođe, vršimo isporuku računara i komponenata korisnicima, bilo da su to privatna lica ili firme.

- Imamo iskustva u radu sa računarima od 1983. godine

- Sarađujemo sa "Svetom Kompjutera" od 1985. i saradnja traje i danas

- Od 1989. se bavimo pripremom za štampu i imamo poveću listu korisnika

- Trgovinom se uz prekide bavimo od 1989. a dajemo robu na kredit od 2001.

Pogledajte REFERNECNU LISTU firmi sa kojima smo i sa kojima i sada sarađujemo.